donderdag 13 maart 2008

Edina's PR

Edina Monsoon. Bij iedereen bekend? If not: de immer bedwelmde en beschonken hoofdpersoon uit Absolutely Fabulous die een PR bedrijf heeft en dus toegang tot 'grote sterren'. Haar favoriet is Lulu.

Als wij een voorbeeld zouden nemen aan Eddie (en dat zou dan inclusief Patsy moeten zijn - nog veel bedwelmder en beschonkener en in het bezit van vlijmscherp commentaar) - dan zou de mediatheek er binnen een week uitzien als een opium-kot, met ligbedden, waterpijpen en vage psychodelische muziek. Mick Jagger zou langskomen en bij "Effectief Klassenmanagement" zouden kleine zakjes wit poeder liggen, de spiegeltjes, scheermesjes en rietjes wat verderop.

Dit willen we natuurlijk niet. Een mediatheek zou moeten bedwelmen door de kennis die er aanwezig is. Toch zou het fijn zijn als er veel mensen naar ons toe zouden komen. Onze locatie is toevallig razend druk. Zelfs nu - op een dag dat er geen lessen worden gegeven - zit de mediatheek halfvol studenten die gebruik maken van de computers, samenwerken aan de tafels en boeken inleveren en meenemen.

Maar is het genoeg om computers neer te zetten en boeken aan te bieden? Ik heb het nu even niet over e-books en tijdschriften en databanken die online staan. De stilteruimte werd gisteravond gebruikt door een student. De rest van de ruimte was leeg. Geen boek is uitgeleend.

In openbare bibliotheken is het makkelijker om iets te organiseren. Voorlezen op woensdagmiddag. Lezingen op donderdagavond. Gelukkig hebben wij wel de kans om kunst te laten zien en zo is er dus een wisselende tentoonstelling bij ons te zien. Toch heb ik het gevoel dat we niet al ons potentieel gebruiken. De instructies die gegeven worden door R. zijn fenomenaal. Geweldig. Na een van zijn instructies was ik al zo veel wijzer en wilde ik dat ook weer graag doorgeven.

Ik wil dat onze mediatheek de beste van het land wordt. Ik wil heel veel: Interactief - maar wat dan? Multimediaal - maar wat dan?

Fijn om hier eens even een middagje over na te denken!

Geen opmerkingen: